open-navfaktor-logo
search
Nepoštivanje protokola
Napoli prijavio Romu: Vučica se brani na sudu 4. septembra
Generalni direktor Rome Guido Fienga i šef medicinskog tima doktor Massimo Manara 4. septembra naći će se pred Nacionalnim saveznim sudom, gdje će odgovarati zbog žalbe koju je uložio Napoli.
27.08.2020. u 13:13
get url
text

Tim sa juga Italije prijavio je Vučicu zbog kršenja COVID-19 protokola pred utakmicu koju su dva tima odigrali 5. jula, a u kojoj je Napoli slavio s 2:1.

Sportski direktor Napolija Cristiano Giuntoli optužio je fudbalere i stručni štab Rome kako se nisu pridržavali pravila koja su bila na snazi zbog pandemije koronavirusa. Žalba se odnosi na to što su rezervni fudbaleri rimskoh kluba sjedili na klupi, što se kosi sa pravilnikom koji je ranije objavljen.

Nakon svega Roma je bila primorana potpisati dokument prema kojem preuzima sve eventualne posljedice ovakvog poteza, no to nije zavodoljilo Napoli.

- Roma nije poštovala odluku vlasti nakon što smo tri mjeseca čekali na nastavak sezone. Ne postoji ništa što jednom klubu daje pravo da krši pravila. Takvo ponašanje je neprihvatljivo - kazao je Giuntoli, koji je bio prilično razočaran ponašanjem fudbalera i stručnog štaba Rome na susretu koji je odigran prije skoro dva mjeseca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.