open-navfaktor-logo
search
Spor sa vlastima
Napoli bi utakmice Lige šampiona mogao igrati u Bariju
Napoli će ove sezone igrati u grupi C Lige šampiona sa Liverpoolom, Paris Saint-Germainom i Crvenom zvezdom
11.09.2018. u 14:15
get url
text
Dries Mertens Napoli - Milan
Dries Mertens Napoli - Milan

Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija kazao je da je zatražio od Evropske fudbalske federacije (UEFA) dozvolu da njegov klub utakmice Lige šampiona igra u Bariju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Razlog za ovakav De Laurentiisuov zahtjev je dugogodišnji spor sa gradskim vlastima oko stadiona San Paolo u Napulju. Iz gradske uprave tvrde da Napoli ne plaća najamninu, a s druge strane vlasnik vicešampiona Italije insistira na tome da mu prodaju zemljište.

Filmski magnat je vlasnik i Barija, pa razmišlja o tome da velike utakmice Napolija sa San Paola preseli na stadion San Nicola.

- To je noćna mora, negativna tačka i narušava naš međunarodni ugled da imamo takav stadion. Reka sam dovoljno. Neću više stvarati nikakve kontraverze i izgradiću svoj stadion. Trebalo bi mi dvije godine. Niko vam ne može reći ništa ako uložite sopstveni novac i imate zemljište za izgradnju stadiona - kazao je De Laurentiis za italijanske medije i dodao:

- Tražio sam od UEFA-e dozvolu da utakmice Lige šampiona igramo na San Nicoli. Potrošiću svoj novac za 1.000 autobusa kako bi omogućio Napolitancima da gledaj utakmice u Bariju.

Napoli će ove sezone igrati u grupi C Lige šampiona sa Liverpoolom, Paris Saint-Germainom i Crvenom zvezdom. Prvu domaću utakmicu igrat će 3. oktobra ove godine protiv Liverpoola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.