open-navfaktor-logo
search
Ubistvo zbog novca
Napisala roman "Kako ubiti muža" na 700 strana, sedam godina kasnije kupila je "Glock"...
Spisateljica ljubavnih romana Nancy Crampton Brophy optužena u septembru 2018. za ubistvo supruga, kulinarskog šefa Daniela Brophyja. Nekoliko dana kasnije otkriveno je da je šezdesetosmogodišnja Amerikanka 2011. na internetu objavila roman od 700 strana pod naslovom "Kako ubiti muža".
30.04.2020. u 09:13
get url
text

U njemu je navela pet motiva za takvo ubistvo, a u sudskim dokumentima objavljenim u ponedeljak navedeno je da je upucala muža zbog jednog od njih. Taj motiv je - novac.

Ona je planirala da pobjegne sa 1,15 miliona dolara osiguranja i odštete za svog muža, inače kulinarskog šefa koji je drugog juna 2018. rano ujutro ubijen na Institutu za kulinarstvo Oregona, gdje je bio zaposlen.

Kako je prenio KOIN, Nancy Brophy je toga dana snimila nadzorna kamera u blizini Instituta između 6.39 i 7.27, iako je istražiteljima rekla da je cijelo jutro bila kod kuće. Tužilaštvo pretpostavlja da je Brophy početkom 2018. kupila pištolj "Glock 17Gen4" na sajmu oružja i nosač i cijev za Glock 17 na eBayu.

Nakon toga je rasklopila pištolj, ubacila nove dijelove, ubila muža, a zatim vratila oružje u prvobitno stanje. Tako je mogla da preda policiji potpuno novo, netaknuo vatreno oružje, koje nije odgovaralo čahurama nađenim na mjestu zločina.

Suđenje je počelo u utorak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.