open-navfaktor-logo
search
Haos nakon izbora
Napadnuti bivši član Bošnjačke stranke u Pljevljima: "Govorili su nam da nas neće više biti ovdje"
Dan nakon izbora u Pljevljima nemile scene. U centru grada su jučer pripadnici opozicionih partija napali dva muškarca islamske vjeroispovijesti i nanijeli im lakše tjelesne povrede.
01.09.2020. u 09:52
get url
text

VEZANI TEKST - Opozicionari u Pljevljima uništavaju lokale Bošnjaka, dvojicu su i povrijedili

Bošnjak Emir Pilav i njegov otac su napadnuti u jednom pljevaljskom kafiću.

- Babo i ja smo sjedili u jednom lokalu, kada se zaustavio automobil iz kojeg su izašle tri muške osobe i nasrnule na nas, ja sam pao na pločnik i zadobio lakše povrede, oca su odbranili čaršijski momci koji su priskočili u pomoć. Govorili su nam da nas neće više biti ovdje - kazao je Pilav Dnevnim novinama.

Nakon toga njima je pružena medicinska pomoć, gdje su im ustanovljene lakše tjelesne povrede.

Osnovno tužilaštvo u Pljevljima naložilo je Centru bezbjednosti da preduzme neophodne mjere i radnje radi prikupjanja podatka i obavještenja o incidentu po prijavi Pljevljaka Emira Pilava koji tvrdi da je njega i njegovog oca jučer u bašti jednog lokala napala grupa mladića koja je proslavljala pobjedu opzicije na parlamentarnim izborima.

- Povodom incidenta koji navodite u vašem pitanju, obavještavam vas da je o istom obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilastvu u Pljevljima i od strane istog naloženo CB-u Pljevlja preduzimanje neophodnih mjera i radnji radi prikupljanja podataka i obavještenja, a u cilju rasvjetljavanja događaja. Nakon prikupljanja potrebnih obavještenja i podataka isti ce biti dostavljeni ODT-u radi ocjene da li u radnjama bilo kojeg lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - navodi se u odgovoru Osnovne tužiteljice u Pljevljima Nataše Bajčeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.