open-navfaktor-logo
search
Ispitani i pušteni
Napadači na slobodi: Tužilaštvo USK o napadu vozilom na vlasnika konobe u Bosanskoj Otoci
Nakon naapada vozilom na vlasnika ugostiteljskog objekta "Bistro Papro" u Bosanskoj Otoci Edina Pašića, policija Unsko-sanskog kantona identifikovala je i uhapsila počinioce, a radi se o T. H. i M. J., obojica iz Prijedora.
22.12.2021. u 16:13
get url
text

Oni su, kako nam je rečeno u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, nakon završene kriminalističke obrade pušteni na slobodu, jer, kako navode iz Tužilaštva, nije bilo zakonskog osnova za njihovo dalje zadržavanje.

Tužilaštvo je događaj okvalifikovalo kao teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti.

- Vozač automobila M. J. sumnjiči se i za krivično djelo neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi - dodali su iz Tužilaštva.

VEZANI TEKST - Drama u Bosanskoj Otoci: Odbili platiti račun, pa vlasnika konobe udarili autom i razbili mu glavu

Iz Tužilaštva su kazali da će, nakon što im iz Policijske stanice Bosanska Krupa dostave izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, formirat predmet, te će postupajući tužilac poduzimati daljnje mjere i radnje u cilju prikupljanja dokaza i rasvjetljenja ovog krivično-pravnog događaja.

Podsjetimo, prethodnog vkenda, dvojica tada nepoznatih muškaraca koji su boravili u objektu kao gosti, a potom ga napustili ne plativši račun, automobilom su udarili vlasnika koji je za njima izašao na parking.

Prilikom udara i obaranja na asfalt, Pašić je zadobio teške povrde glave, nakon čega je zbrinut u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

Počinioci su pobjegli s mjesta događaja, ali ih je policija naknadno pronašla i uhapsila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.