open-navfaktor-logo
search
Jović u Zvijezdi 09
Napadač Real Madrida u bh. klubu: Preuzima sve sportske operacije, želi napraviti konkurentnog premijerligaša
Reprezentativac Srbije Luka Jović u budućnosti će biti zadužen za sva sportska pitanja Zvijezde 09, koja se od prošle godine takmiči u Prvoj ligi RS. 
20.05.2022. u 11:48
get url
text

Dvadesetčetvorogodišnji fudbaler na ovaj način želi da pomogne mladima širom regiona, ali i klubu iz svog rodnog grada.

Jović je sa sadašnjim rukovodstvom kluba podijelio svoje ideje i viziju koje bi klub podigle na viši nivo i od njega napravile konkurentnog rivala na terenima širom države. Jović je napomenuo da će treninge i rad sa fudbalerima Zvijezde 09 biti povjeren stručnom i pouzdanom timu eksperata koji će raditi u interesu kluba i daljeg prosperiteta igrača.

- Prijateljstvo sa osnivačem i predsjednikom kluba, gospodinom Borisom Stanišićem, presudilo je da se uključim u rad kluba Zvijezda 09. Želeo bih da u narednim godinama klub izraste u stabilnog i konkurentnog premijerligaša koji će biti rasadnik talenata. Radit ćemo na tome da osiguramo najbolje uvjete za napredak mladih igrača - izjavio je Luka Jović. 

Fudbalski klub Zvijezda 09 osnovan je 2009. godine u Etnoselu Stanišići u Bijeljini, a trenutno se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli Prve lige RS-a. Luka Jović je iz sela Batar, kod Bijeljine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.