open-navfaktor-logo
search
SAD
Napadač na sinagogu izjavio da Jevreji provode genocid i da svi trebaju umrijeti
Policijska uprava tog grada jutros je saopćila da je u napadu ubijeno osam muškaraca i tri žene, a da je osumnjičeni napadač Robert Gregory Bowers upucan i uhapšen tokom policijske akcije
28.10.2018. u 13:04
get url
text
Robert Gregory Bowers

Policijski zvaničnici saopćili su da je osumnjičeni za sinoćnji oružani napad u sinagogi u Puttsburghu kazao da Jevreji provode genocid i da želi da svu umru.

Naoružani napadač jučer je otvorio vatru na vjernike u sinagogi, u Pittsburghu, u kojoj se održavala ceremonija imenovanja bebe.

Policijska uprava tog grada jutros je saopćila da je u napadu ubijeno osam muškaraca i tri žene, a da je osumnjičeni napadač Robert Gregory Bowers upucan i uhapšen tokom policijske akcije.

Policijski službenik je u uhidbenom nalogu naveo kako je Bowers tokom liječničke pomoći kazao da Jevreji provode genocid nad njegovim narodom.

U napadu je ranjeno još šest osoba, uključujući i četiri policajca.

Sinagoga Drvo života se nalazi na raskrsnici avenija Wilkins i Shady. Naselje Squirrel Hill udaljeno je desetak minuta vožnje od centra Pittsburgha i ima izraženo većinsko jevrejsko stanovništvo.

I američki predsjednik Donald Trump osudio je napad u Pittsburghu koji je jedan od najsmrtonosnijih na jevrejsku zajednicu u SAD-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.