open-navfaktor-logo
search
"Dosta je bilo prevara"
Napadač na policajca u Zagrebu bio je 22-godišnjak, na Facebooku ostavio poruku
Na Markovom trgu u Zagrebu jutros je upucan policajac. Zadobio je četiri prostrelne rane te se nalazi u Vinogradskoj bolnici. Napadač se nakon pucnjave dao u bijeg, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te da je počinio samoubistvo.
12.10.2020. u 14:14
get url
text

Kako se saznaje, napadač je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine.

Policija je oko 11 sati objavila prve informacije o napadaču.

- Mogući počinilac pokušaja teškog ubistva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid je, prema do sada utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin. Osoba nije od ranije poznata policijskim službenicima - objavili su.

Radi se o mladiću iz Kutine koji je iz braniteljske porodice, piše Index.hr.

Bezuk je nedugo nakon što je pucao u policajca na Facebooku ostavio poruku.

"Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je na svom Facebook profilu.

U policajca je pucao, kako se saznaje, iz "kalašnjikova" koji je navodno uzeo ocu, koji je bio branitelj.

Uvidom u Facebook profil mladića iz Kutine vidljivo je da nije često objavljivao na društvenim mrežama, a njegova pretposljednja objava datira sa zagrebačkog Adventa s početka januara 2019. Bezuk je u toj objavi priložio svoju fotografiju s Trga bana Jelačića te napisao "turist u svojoj državi".

U februaru 2018. je objavio svoju fotografiju na kojoj pozira odjeven u zimsku odjeću, dok u ruci drži model snajperske puške izrađen od drveta. Bezuk je uz tu fotografiju napisao da je na njoj prikazan pripadnik "Belih orlova na braniku otadžbine" koju smatra "jednom od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.