open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Bordo tima
Napadač iz Srbije koji je na probi u Sarajevu dvostruki strijelac protiv Olimpika
Miljan Škrbić je trenutno bez kluba pa mu je ovaj meč bila svojevrsna proba
19.11.2019. u 17:01
get url
text

Fudbaleri Sarajeva savladali su federalnog prvoligaša ekipu Olimpika sa 5:0 u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Trening centru Butmir.

Bordo tim je poveo već u 2. minuti, a strijelac je bio Gedeon Guzina. Do kraja prvog poluvremena domaći postižu još jedan pogodak, a strijelac je bio Benjamin Tatar.

Igrala se 60. minuta kada je Miljan Škrbić postigao gol za 3:0, a isti igrač je u 64. minuti povisio na 4:0. Konačnih 5:0 postavio je Alen Mustafić u 84. minuti.

Škrbić je, prema podacima sa Transfermarkta, trenutno bez kluba, pa mu je meč protiv Olimpika bila svojevrsna proba. Radi se o centralnom napadaču (visok 192 cm) rođenom 18. septembra 1995. godine u Crvenki (Srbija). Karijeru je počeo u istoimenom klubu iz ovog grada, a nastupao je i za OFK Beograd (Srbija), Krško (Slovenija) i Giresunspor (Turska).

Škrbić pogađao u 60. i 64. minuti 

Za Sarajevo su u prvom poluvremenu igrali: Džafić, Hebibović, Letić, Dupovac, Letić, Stanojević, Gavrić, Tatar, Rahmanović, Milanović i Guzina, dok su u nastavku priliku dobili: Marković, Hebibović, Salčinović, Kurdić, Imamović, Mustafić, Salčin, Šišić, Cruz, Dervišagić i Škrbić.

Bordo tim narednu utakmicu igra u subotu 23. novembra, kada u 17. kolu Premijer lige BiH gostuje Veležu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.