navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Mogu učiniti čuda

Namirnice koje biste trebali konzumirati na prazan želudac da biste osnažili imunitet

Dosad smo svi shvatili važnost jakog imuniteta.

Objavljeno: 26.05.2021. u 21:02
get url
text

Konzumacija nekih jednostavnih namirnica može učiniti čuda za imunitet. Međutim, neke od njih su bolje kada se konzumiraju na prazan želudac jer tada vaš probavni sistem nije opterećen drugim probavnim dužnostima. To vam pomaže u iskorištavanju maksimalnih blagodati.

Evo tri namirnice koje možete jesti natašte kako biste ojačali imunitet:

Bijeli luk

Bijeli luk ima antibiotska i antibakterijska svojstva. Može vam pomoći da se prirodno obranite od infekcija. I ne samo to. Također može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi, poboljšati zdravlje srca i pomoći u liječenju drugih problema povezanih s plućima. Uključivanje bijelog luka u vašu jutarnju rutinu može vas udaljiti od raznih bolesti.

Amla

Amla, koja se naziva i indijskom ogrozdom, krcata je vitaminom C i izvrsna je za vaš imunitet. Također je bogata antioksidansima, koji poboljšavaju naše zdravlje kada se konzumiraju natašte.

Med

Mnogi vjeruju da kašičica meda s toplom vodom natašte čini čuda za mršavljenje, kožu i imunitet. Mješavini vode i meda možete dodati limun, čime ćete promijeniti okus, ali i dodati hranjive sastojke. Ovaj napitak je pun antioksidansa i pomaže u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu, piše Times Of India.