open-navfaktor-logo
search
Istraga
Namamio je u stan: Zeničanin osumnjičen da je seksualno zlostavljao 12-godišnju komšinicu
Predmet je u fazi istrage, te će se nakon analize prikupljenih dokaza donijeti tužilačka odluka, rečeno nam je iz Tužilaštva ZDK
24.05.2019. u 15:44
get url
text

Zenička policija privodila je početkom mjeseca 45-godišnjeg Zeničanina D. S., koji je pod istragom nakon što je prijavljen da je u svom stanu u zeničkom naselju Crkvice, seksualno zlostavljao 12-godišnju djevojčicu.

Prema nezvaničnim informacijama, on je djevojčicu, koja mu je komšinica, namamio u svoj stan pričom da mu treba nešto pokazati oko mobitela, nakon čega ju je napao.

Policija je odmah nakon prijave došla na mjesto događaja i uhapsila 45-godišnjaka, te ga nakon krim-obrade predala u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Kako nam je potvrđeno iz te pravosudne institucije, postoje osnovi sumnje da je u Zenici 8. maja D. S. (45) počinio krivično djelo bludne radnje iz člana 208, stav 2. Krivičnog zakona FBiH, a na štetu djevojčice rođene 2007. godine

- Predmet je u fazi istrage, te će se nakon analize prikupljenih dokaza donijeti tužilačka odluka - rečeno nam je iz Tužilaštva ZDK.

Predmet protiv počinioca ovog krivičnog djela, kako saznajemo, bit će vođen u redovnoj proceduri.

- U konkretnom predmetu postupajući tužilac nije stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, jer se ne radi o krivičnom djelu silovanje, nego o krivičnom djelu bludnje radnje iz čl. 208. KZFBiH, s obzirom na utvrđene činjenice - rekli su u Tužilaštvu.

Za ovo krivično djelo predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.