Tamošnja V-liga je trenutno obustavljena, no Nam predlaže da se sezona okonča bez proglašenja šampiona i bez ispadanja u niži rang.

- Ako nije moguće odrediti kada će se utakmice ponovo igrati, definitivna odluka je da se prekine. Takva odluka će uštediti vrijeme, novac te izvore sredstava za organizatore i klubove učesnike - rekao je Nam, te dodao:

- Da niko ne ispadne je savršeno opravdano, ali neće biti šampiona. Ne možemo izabrati šampiona poslije 11 kola jer je kompletirana samo polovina prvenstva.

Nam je ponudio dvije opcije...

- Dvije su opcije. Jedna je da se ponište rezultati, a druga da se zadrže te proglasi šampion i tim koji ispada. Od te dvije opcije moje mišljenje je da treba poništiti rezultate, ne proglasiti šampiona i tim koji ispada - naglasio je Nam.

Vlasnik većinskih upravljačkih prava u FK Sarajevo je objasnio kako je "odlučena" prošla sezona u Bosni i Hercegovini.

- U Bosni i Hercegovini smo odigrali dvije trećine prvenstva. Organizatori su odlučili da se prekine takmičenje i proglasi šampion. Naravno, bilo je nezadovoljnih klubova, ali takva odluka je opravdana, postali smo šampioni, imali smo tri boda više od prvog pratitelja - rekao je Nam.