open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Nalić za Faktor: Sarajevo još traži najbolju igru, samo je pitanje kada će Zrinjski proigrati
Na šest mečeva petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 14 golova.
24.08.2020. u 22:08
get url
text

Najefikasniji susret bio je onaj u kojem je Tuzla City savladao Olimpik s 3:2.

Izabranici Zlatana Nalića stigli su do trećeg trijumfa u ovoj sezoni koji ih je doveo na četvrtu poziciju s devet bodova, koliko ima i trećeplasirani Borac.

Upravo je šef stručnog štaba Tuzla Cityja za Faktor.ba prokomentarisao susret šeste runde domaćeg šampionata.

Željezničar - Mladost 0:1
Možda je nekima iznenađenje, ali ja sam još i nakon našeg susreta protiv Mladosti rekao da je vrijeme da ovaj tim počne uzimati bodove. Govorio sam da su oni vrlo blizu konsolidacije, a i ovoga puta se potvrdilo koliko su marginale u fudbalu male. Možda sto ponavljam po hiljaditi put, ali je tako. Oni su imali dosta nesretnih okolnosti, rasturen je tim iz prethodne sezone, na Tušnju su rano ostali s igračem manje... Realno imali su malo više pehova u odnosu na ostale. Znalo se da će doći i vrijeme da Željo izgubi, a najčudniji rezultati se dešavaju prije i poslije evropskih nastupa. Nije to samo kod nas tako, istva je stvar i u ostatku Evrope. Samo ako vam fokus pobjegne s jedne stvari na drugu dešava se ovo što se desilo Želji.

Široki Brijeg - Borac 3:0
Čuo sam dosta čudne komentare o ekipi Širokog Brijega, kako su dosta slabiji nego prošle godine. Gledao sam ih u prijateljskoj utakmici protiv Želje (1:1) i rekao da su jedna od modernijih ekipa koja igra brzo iz sredine. To se potvrdilo kao tačno. S druge strane Borac je ušao u ovu utakmicu u želji da odmori dva-tri igrača, ali nemamo mi taj roster u ekipama da se protiv top pet ekipa može neko odmarati. Ustvari, ne možeš ih odmarati ni protiv ovih uvjetno rečeno slabijih. Tu nema pravila, moraš igrati punim tempom svih 90 minuta.

Zrinjski - Sloboda 1:0
S obzirom na veliki broj prilika rekao bih da je to dosta mekan rezultat. I Zrinjski je dosta promijenio ekipu, ali počinju se konačno slagati i njima kockice. Samo je pitanje kada će i njih krenuti rezultatski, a vjerujem da će to biti dobar tim kako se prvenstvo bude odvijalo. Mislim da je Sloboda otišla u Mostar kako bi napravila što bolji rezultat.

Tuzla City - Olimpik 3:2
Utakmica je bila u našem znaku. Kada neko pogleda rezultat pomislit će da je možda bila dramatična, ali nije. Mi smo cijelo vrijeme imali kontrolu, a gol protivnika u finišu je plod naše greške. Olimpik je jako dobra ekipa, fudbalski dobra, i sada dobili na brzini prema naprijed dolaskom Milanovića, izgledaju dosta ozbiljnije. U njihovim prethodnim utakmicama koje sam gledao defanzivno su dosta dobro izgledali. Imaju dosta iskusnih igrača, koji znaju držati loptu. S njima nije lako igrati.

Krupa - Radnik 1:1
Možda nisam mogao reći da će biti 1:1, ali moglo se pretpostaviti da će biti neriješeno u duelu dva dosta slična tima, koja gaje sličan stil igre. Možda je Radnik za koji procent kvalitetnija ekipa, ali se na kraju završilo podjelom bodova. Mislim da je tim iz Bijeljine možda nezgodniji rival u gostima nego kod kuće.

Sarajevo - Velež 1:1
Utakmicu još nisam gledao onako u analitičkom smislu, gledao sam je kao i si ostali. Analiza slijedi tek večeras s obzirom na to da je Velež naš naredni protivnik. Tek kada obavim analizu imat ću nešto jasniju sliku. Sarajevo je ekipa koja je promijenila možda najmanje igrača, a oni još uvijek traže svoj najbolji momentum, i pitanje je dana kada će ga promaći. Velež je interesantna ekipa, sastavljena od zanimljivih igrača koji su vješti s loptom. Oni su fina ekipa za igrati, a ne treba zanemariti činjenicu da su recimo u prvih 15 minuta utakmice protiv Željezničara mogli voditi s 2:0. Treba znati da se sve mijenja kada padne pogodak, kako taktika ekipe koja je dala pogodak, kao i ona koja je primila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.