open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski premijerligaš
Nalić: Tuzla City će igrati Evropu, samo je pitanje vremena
Tuzla City je jedan od premijerligaša koji je uoči nove sezone napravio brojne promjene u igračkom kadru.
29.07.2020. u 12:17
get url
text

Bilo je mnogo odlazaka iz kluba, neki fudbaleri nisu imali sreće s povredama, a pojačanja su birana ciljano, tako da je njihov dolazak malo i kasnio. Sve je to stvaralo probleme šefu struke Zlatanu Naliću, koji tokom rada i kontrolnih utakmica nije imao priliku da iskristališe prvih 11. 

- Ostali smo bez sedam veznih igrača na početku godine. To još nismo nadomjestili, ni brojčano, ni kvalitetom i taj proces je u toku. Faktički smo cijele pripreme proveli bez veznog reda. S te strane možda nije bilo optimalno - rekao je Zlatan Nalić, koji je zadovoljan radom njegovih izabranika i uvjetima koje je ekipa imala.

- Pripreme kao pripreme su bile odlične. Jedino smo imali nesreću s Badjijem, Ubiparipom i Rustemovićem, koji su zbog zdravstvenih problema izostali sedmicu. Radili smo na Kupresu, Tuzli, Etnoselu Stanišići. Sto posto smo zadovoljni uvjetima, organizacijom, izvedbom, intenzitetom - veli Nalić.

Ekipa Tuzla Cityja dosta oslabljena putuje u Široki Brijeg, gdje će u nedjelju igrati duel prvog kola.

- Još ne znamo kakvo je stanje s Ubiparipom i Morisom. Kostić je "kartoniran". Nikolić neće imati pravo nastupa, a ne znamo da li će Rustemović biti spreman - referira Nalić.

On smatra da će veliki period bez takmičarskih utakmica sigurno ostaviti traga kod svih ekipa. Veli da je u pripremama bilo i nemoguće skautirati rivale jer će kada prvenstvo počne, bit će promjena.

- Prva kola su varljiva. Teško će biti to skautirati dok ne krene prvenstvo. Ja znam da mi nećemo izgledati kao u pripremnim utakmicama. Niti će biti isti igrači, niti će biti isti način igre - kaže ovaj 51-godišnji trener.

Nalić se nada da će ubrzo na okupu imati ekipu koja će igrati premijerligaške utakmice.

- Poznavajući predsjednika Husića i njegov angažman u klubu, mislim da lista pojačanja nije zaključena. Uvijek pravim ekipu od igrača kojih imam. Tako sam i u Slobodi radio. Jedini sam trener u historiji Slobode koji nije dobio pojačanja - našalio se Nalić.

Velika ulaganja, ambiciozni predsjednik i ništa manje ambiciozan trener, dovoljan su razlog da mnogi ekipu Tuzla Cityja vide u vrhu tabele. Barem u borbi za Evropu.

- Tuzla City će sigurno nekada igrati Evropu. Da li će to biti ove, ili sljedeće godine, ali će igrati. Klub ima velike ambicije i ambicioznog predsjednika. Sada, da li će to biti ove sezone, još ne znamo jer još nismo pokrili kako smo zamislili, ali mislim da smo na putu da napravimo ekipu koja može biti konkurenta - naglašava trener Tuzla Cityja.

Što se tiče borbe za vrh tabele, Nalić kaže kako su "najveći favoriti ekipe koje su imale najmanje rotacija u timu".

- Ekipama koje su napravile mnogo promjena treba vremena. Konkretno Tuzla City može očekivati rezultat nakon pet-šest kola, iz razloga što nam igrači tek pristižu - poručuje Nalić, koji će u nedjelju na Pecari prvi put zvanično voditi mlađeg tuzlanskog premijerligaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.