open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Nalić: Očekivao sam fizički kolaps! Slišković: Dosta smo i mi primali golove...
Možda je bolje što se to dogodilo danas protiv jedne od najboljih ekipe protiv koje smo igrali, kazao je trener Slobode
29.09.2018. u 18:06
get url
text

Fudbaleri Slobode prekinuli su seriju od četiri utakmice bez poraza. Tuzlaci su danas u derbiju 12. kola BHT Premijer lige BiH poraženi na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru (2:0).

Premijerligaš sa Tušnja bukvalno je poklonio pobjedu domaćem timu, jer su Plemići oba gola postigli poslije grešaka gostujućih fudbalera.

- Očekivao sam fizički kolaps moje ekipe zbog ovog ritma srijeda-subota. Možda je bolje što se to dogodilo danas protiv jedne od najboljih ekipe protiv koje smo igrali. Zrinjski je zasluženo slavio, čestitam im na pobjedi. Malo nas je poremetio nesretni gol u zadnjim sekundama prvog poluvremena - kazao je trener Slobode Zlatan Nalić.  

Blaž Slišković, trener Zrinjskog, bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

- I u ovoj smo utakmici, kao i protiv Mladosti dominirali 90 minuta. Iskoristili smo umor Slobode. Nismo očekivali da mogu kvalitetno odigrati kao na Grbavici. Praktično, oni nam nisu ni stvorili ozbiljniju priliku. Dominirali smo i samo se čakalo da zabijemo pogodak. Pobjedi se nema šta prigovoriti - kazao je Slišković, dodavši:

- Dosta smo i primali golove, vrijeme je da stane to primanje golova. Djelujemo dosta sigurnije, zadnja linija je čvršća, a doprinos tome daju i veznjaci i napadači. Važno je da napredujemo u našoj igri, da stvaramo veliki broj prilika, a neka pobjedi ko postigne gol više...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.