open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva priča
Nalić inače ne mijenja dresove s protivnicima, sinoć je dobio upit koji nije mogao odbiti
Fudbaleri Malmoa u utorak navečer poraženi su s 3:0 u meču prvog kolga Lige prvaka, a tri boda sa gostovanja u Švedskoj odnio je sastav Juventusa.
15.09.2021. u 21:29
get url
text

Nakon ove utakmice dresove su na terenu zamijenili nekadašnji saigrači u omladinskim selekcijama Švedske, Dejan Kuluševski i sadašnji bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić.

VEZANI TEKST - Dva Zmaja debitovala u Ligi prvaka, s kojim igračem Juventusa je Ahmedhodžić razmijenio dres?

Zanimljivo da drugi reprezentativac Bosne i Hercegovine u redovima Malmoa Adi Nalić, koji je sinoć dobio priliku od 59. minute, na terenu nije zamijenio dres ni sa jednim od igrača italijanskog velikana.

Kako smo uspjeli saznati Nalić nema praksu da mijenja dresove sa fudbalerima protivničkog tima, osim ako neko baš insitira.

Baš sinoć je dobio jedan takav zahtjev, pa je u stadionskim prostorijama razmijenio dres sa italijanskim reprezentativcem Manuelom Locatellijem.

Nalić i Locatelli imaju zajedničku prošlosti, a dvojica 23-godišnjaka svojevremeno su zajedno nastupala u omladinskim selekcijama velikog Milana.

Ipak, Locatelli je sinoć dobio tek rezervni dres, dok je onaj u kojem je nastupao reprezentativac BiH završio u domu Nalićevih.

Nalić (drugi s lijeva) i Locatelli (drugi s lijeva) u vrijeme dok su igrali u omladinskim selekcijama Milana

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.