open-navfaktor-logo
search
Pomoć
Nakon zemljotresa u Albaniji: Ugroženim stanovnicima ponuđen smještaj u Prizrenu
Republika Kosovo je u saradnji sa Njemačkom Ambasadom u Prištini, GIZ-om Kosovo i općinom Prizren, preduzela sve potrebne pripreme za prijem, zdravstvenu njegu i snabdijevanje ugroženih zemljotresom unutar Parka za treninge i inovacije
27.11.2019. u 18:46
get url
text

Njemačka Ambasada na Kosovu i Vlada Kosova saopćili su da će Park za trening i inovacije u Prizrenu, kao privremeni smeštaj biti na raspolaganju svim ljudima koji su pogođeni tragičnim zemljotresom u Albaniji.

U saopćenju iz njemačke ambasade dostavljenom medijima, navodi se da je Republika Kosovo u saradnji sa Njemačkom Ambasadom u Prištini, GIZ-om Kosovo i općinom Prizren, preduzela sve potrebne pripreme za prijem, zdravstvenu njegu i snabdijevanje ugroženih unutar Parka za treninge i inovacije.

- Do 800 kreveta i prostorija za boravak stoje na raspolaganju osobama koje su pogođene katastrofalnim zemljotresom - navodi se u saopćenju.

Ističe se da je Vlada Kosova momentalno stupila u kontakt sa vlastima u Albaniji kako bi se preduzeli koraci na implementaciji ove odluke.

Park za trening i inovacije formiran je u vojnom kampu KFOR-a u kome su do prošle godine bili smješteni njemački vojnici i u koji je njemačka vlada tokom korišćenja investirala više od 41 milion eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.