open-navfaktor-logo
search
KCUS
Nakon višesatne borbe za život: Preminuo ranjeni policajac
Policajac koji je ranjen jutros u pucnjavi na Alipašinom Polju, preminuo je u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a nakon višesatne borbe ljekara za njegov život
26.10.2018. u 12:35
get url
text

Policajac je izgubio bitku za život u 12.10 sati, potvrđeno je Faktoru iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Iz KCUS-a je danas i zvanično saopćeno da policajac preminuo.

-Policajac D. V. koji je u jutarnjim satima dovezen u KCUS, sa teškim i životno ugrožavajućim povredama, i usprkos velikom naporu ljekara je umro. Menadžment i uposlenici KCUS-a izražavaju saučešće porodicama naših  brutalno ubijenih policajaca - navodi se u saopćenju KCUS-a.

Prema potvrđenim informacijama, policajac koji je jutros ubijen na Alipašinom Polju je Adis Šehović, a policajac koji je preminuo u KCUS-u nakon višesatnih napora ljekara da mu spase život je Davor Vujinović.

Vujinović je u KCUS dovezen sa izuzetno teškim povredama glave, a prema nezvaničnim informacijama najvjerovatnije se radi o rasprskavajućem metku kojim je policajac pogođen.

Na čelu ljekarskog tima koji je operirao policajca bio je prof. dr. Haso Sefo, šef Neurohirurgije. Nažalost i nakon teških operacija i reanimacije, Vujinović je preminuo na Odjelu intenzivne njege.

KCUS su danas posjetili federalni premijer Fadil Novalić i ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, gdje su čekali ishod napornog operativnog zahvata na Neurohirurgiji, odnosno tražili informacije o ranjenom policajcu iz prve ruke, od prof. dr. Sebije Izetbegović, generalne direktorice KCUS-a, kao i od vođe ljekarskog tima prof. dr. Sefe.

Novalić, Čampara, Izetbegović i Sefo danas u Kliničkom centru u Sarajevu    FOTO: FAKTOR

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.