open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Nakon vedrog dana, sutra nam stiže nova promjena vremena
U Bosni  i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.
13.02.2020. u 14:32
get url
text

Poslijepodne u višim područjima (iznad 1.000 m) centralne i istočne Bosne je moguća susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavine i djelimično razvedravanje u Krajini, Posavini i na zapadu Bosne, a tokom večeri i u ostaku BiH.

Vjetar prijepodne umjeren do pojačan, južni i jugozapadni, a poslijepodne slab do umjeren, zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu i sjeverozapadu od 5 do 11, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 10 do 15 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Poslijepodne u višim dijelovima grada je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnja temperatura iznosit će oko 2, a dnevna oko 7 stepeni.

U BiH danas je  pretežno vedro. Prijepodne po kotlinama centralne i istočne Bosne je bilo magle.

Temperature zraka danas u 13.00 sati: Bjelašnica -7, Sokolac 4, Ivan-sedlo 7, Sarajevo-Bjelave 8, Zenica 9,  Bugojno 10, Livno i Srebrenica 11, Banja Luka, Jajce i Zvornik 12, Drvar, Sanski Most i Tuzla 13, Gradačac, Mostar i Široki Brijeg 14, Grude i Trebinje 15 i Bihać, Neum i Stolac 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorolopškog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.