open-navfaktor-logo
search
Borovo
Nakon uzvikivanja "Ubij Srbina" policija privela nekoliko izgrednika, ali dio uspio pobjeći
Danas se u Hrvatskoj obilježava 30. godišnjica ubistva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su 1991. godine u Borovu ubili iz zasjede, ali jutro je obilježio incident na ulicama Borova.
02.05.2021. u 12:20
get url
text
Borovo

Kako se vidi na snimci koju je objavila Općina Borovo, grupa muškaraca jutros je marširala kroz Borovo i vikala "Ubij Srbina", a vidi se i da ih je pratilo više policijskih vozila.

Prema pisanju portala Index.hr, policija je intervenirala prema grupi u kojoj je bilo nešto više od 20 muškaraca. Oni su bili na polaganju vijenaca, a onda su se odvojili i krenuli prema Borovu.

VEZANI TEKST - Općina objavila snimak: U Borovu grupa muškaraca vikala "Ubij Srbina"

- Na polaganju vijenaca su se pristojno ponašali. Bili su tamo nešto prije 7 sati. No nakon toga su krenuli u drugom smjeru i prošli su kroz Borovo. Uzvikivali su neprimjerene parole. Policija je postupala na licu mjesta - izjavio je za ovaj portal portparol PU vukovarsko srijemske Dragoslav Živković.

Dodao je da je nekoliko osoba privedeno te da je za većinu izgrednika utvrđen identitet. Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.

Kako je doznao Index, riječ je o Bad Blue Boysima. Oni nisu samo iz vukovarsko-srijemske nego i iz drugih županija, a dio ih je stigao iz Zagreba.

Policija je čekala pojačanje kako bi intervenirala prema njima, a u međuvremenu se dio iz grupe udaljio. Neki su tako uspjeli pobjeći policiji.

- Njihove identitete utvrđujemo i bit će podignute odgovarajuće prijave, vjerovatno prekršajne - dodao je Živković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.