open-navfaktor-logo
search
Mineapolis
Nakon ubistva crnca: Policija saopćila da policajka nije namjeravala koristiti pištolj već elektrošok oružje
Policija iz Mineapolisa rekla je da je policajski službenik slučajno pucao i ubio 20-godišnjeg nenaoružanog vozača, koji je bio crnac, u nedjelju popodne tokom zaustavljanja, te da je namjeravao koristiti Taser, odnosno elektrošok oružje, a ne pištolj.
13.04.2021. u 09:29
get url
text
Protesti u Mineapolisu

Policijski službenik u nedjelju je ubio Dauntea Wrighta u Minneapolisu u američkoj državi Minnesota, što je dovelo do sukoba demonstranata i policajaca, objavili su lokalni mediji.

VEZANI TEKST - SAD: Demonstracije nakon što je policija ubila još jednog crnca

Na konferenciji za novinare unutar policijskog sjedišta Brooklyn Center-a, okružen policijom i pripadnicima nacionalne garde, šef policije Tim Gannon opisao je pucnjavu kao slučajnu i potvrdio da u Wrightovom vozilu nije pronađeno oružje.

- Želim reći da nas trenutno boli srce. I prepoznajemo da se ovo nije moglo dogoditi u gore vrijeme. Učinit ćemo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da pravda bude zadovoljena za Dauntea Wrighta - kazao je novinarima gradonačelnik Mike Elliott. 

Elliott je takođe rekao da podržava otpuštanje policijskog službenika, a, kako je kasnije rečeno, riječ je o policajki Kim Potter, 26-godišnjoj veteranki policijske uprave Brooklyn Center, piše BBC.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.