open-navfaktor-logo
search
Zahlađenje
Nakon toplog jutra drastičan pad temperature
Prijepodne danas će biti ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike će se pogoršavati usljed izraženije promjene i zahlađenja
24.09.2018. u 08:35
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada po cijelom sjeveru zemlje. 

Danas u Bosni i Hercegovini prolazno jače naoblačenje će postepeno prelaziti sa sjevera prema jugu zemlje i uvjetovati kišu, grmljavinu i pad temperature zraka. Jača kiša u Krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima i postepeno razvedravanje od sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni tokom prijepodneva kretat će se između 15 i 20 stepeni. Prema kraju dana temperatura u opadanju za 10 do 15 stepeni. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28 stepeni.

U Sarajevu naoblačenje u jutarnjim satima. Sredinom dana se očekuje kiša. Prestanak padavina do večernjih sati. Najviša dnevna temperatura zraka u jutarnjim satima oko 19 stepeni, a tokom dana bit će hladnije. 

Prijepodne danas će biti ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike će se pogoršavati usljed izraženije promjene i zahlađenja.

Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Također, navodi da će u narednim danima temperature biti u opadanju, a u srijedu će najniža jutarnja biti čak minus jedan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.