open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Nakon teške nesreće u Reljevu: Uhapšena vozačica "peugeota"
Četrdesettrogodišnja A. V., rođena u Foči, a nastanjena u sarajevu uhapšena je jučer nakon uviđaja teške saobraćajne nesreće u Reljevu, a u kojoj je poginula jedna osoba.
28.09.2021. u 12:04
get url
text

Ona se u 14.15 sati, upravljajući automobilom "peugeot 206", sudarila sa "golfom 2" za čijim volanom se nalazio Z. H. (1962), rođen u Rogatici, a nastanjen u Sarajevu, koji je usljed teških povreda preminuo na mjestu nesreće.

Kako je saopćio MUP Kantona sarajevo, smrt vozača "golfa" konstatovala je Hitna pomoć odmah po dolasku, dok je žena koja je upravljala "peugeotom" zadobila lakše povrede, koje su joj utvrdili ljekari u KCUS-u, gdje joj je ukazana pomoć.

- Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminulog Z. H. je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu "Bare", gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija. U 19 sati vozač A.V. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ-a FBiH i predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo - naveli su iz MUP-a KS.

Dodaju da pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.