Optuženi se tereti da je 12. oktobra 2019. godine oko 04.40 sati u neposrednoj blizini ulaza u tržnicu Heco Prom, a nakon kraće prepirke sa svojom djevojkom Sumejjom Dedović, iz neposredne blizine ispalio jedan hitac iz pištolja u predjelu njene desne strane čela usljed čega je i preminula.

Prilikom hapšenja kod optuženog je pronađena opojna droga kanabis, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Ubistvo se dogodilo u ranim jutarnjim satima, kada su, prema izjavama svjedoka, Edvin i Sumejja izašli iz kafane, nakon čega se on vratio sam, a istovremeno je neko povikao kako "ubiše djevojku".

Policija je ubrzo blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja.

Saslušani su svi koji su bili prisutni tokom kobnog događaja, a Avdić je uhapšen, kao i njegov prijatelj Damir Grahović (41) iz Velike Kladuše koji je pronađen u kući u kojoj su boravili, u Lepeničkoj ulici u općini Ilidža.

Utvrđeno je da on nema ništa sa ubistvom i da su ga kobne noći Sumejja i Edvin, sa kojima je prethodno bio u restoranu "Bosna", odvezli kući, a nakon toga su produžili u kafanu na Hecco pijaci.

Predat je MUP-u USK koji ga je tražio zbog droge.

Uz optužnicu je tužiteljica koja rukovodi istragom predložila produženje pritvora optuženom Edvinu Avdiću,naveli su iz Kantonalnog tužilaštva KS.