open-navfaktor-logo
search
Ubistvo u Cazinu
Nakon svađe i tuče: Otac izrešetao sina u dvorištu porodične kuće
Prema prvim saznanjima, ubistvu je prethodila svađa i fizički obračun između oca i sina
15.08.2019. u 15:00
get url
text

Sedamdesetpetogodišnji B. S. iz Cazina uhapšen je zbog sumnje da je prijepodne u dvorištu porodične kuće ubio svog 53-godišnjeg sina B. V. u cazinskom naselju Šepići.

Prema informacijama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, Policijskoj stanici Cazin u 11.43 sati građanin je prijavio kako se u cazinskom naselju Šepići čuje pucnjava u dvorištu porodične kuće koja je u vlasništvu B. S. Policija je odmah nakon prijave izašla na mjesto događaja i tu zatekla B. S., kao i njegovog sina B. V., koji nije davao nikakve znakove života.

- Na mjesto događaja izašla je i dežurna ekipa Doma zdravlja Cazin, koji su kod lica B. V. konstatirali smrt, a vizuelnim pregledom tijela ustanovljene su povrede u predjelu vrata i grudnog koša, nanešene najvjerovatnije vatrenim oružjem - navodi se u saopćenju MUP-a USK.

Kako saznaje Cazin.net, riječ je o Sulejmanu Burziću (75), koji je s pet hitaca iz vatrenog oružja u predjelu vrata i grudnog koša pogodio sina Vernesa Burzića (53), a prethodno ga je tukao šipkom.

Operativnim radom na terenu policajci su došli do saznanja da je počinilac ovog krivičnog djela B. S., koji je odmah uhapšen i priveden u prostorije Policijske stanice Cazin.

- Navedenom događaju prema prvim saznanjima prethodila je svađa i fizički obračun između oca i sina. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela ubistvo, pod nadzorom tužioca Tužilaštva USK, nastavljaju istražitelji SKP Uprave policije - navodi se u saopćenju.

Na mjestu događaja je, prema izjavama očevidaca, bio i drugi sin E.B. koji je uspio pobjeći sa mjesta zločina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.