open-navfaktor-logo
search
Španija
Nakon sudara čamaca na moru: Krijumčari droge spasili policajce od utapanja
Bizarni zaokret događaja dogodio se u petak na obali Costa del Sol, dok su španski obalski partolni agenti pokušavali pretresti čamac za koji su sumnjali da prevozi narkotike
05.10.2019. u 19:47
get url
text

Grupa osumnjičenih krijumčara droge spasila je trojicu policajaca koji su ih progonili, nakon što su se njihovi čamci sudarili na moru.

Bizarni zaokret događaja dogodio se u petak na obali Costa del Sol, dok su španski obalski partolni agenti pokušavali pretresti čamac za koji su sumnjali da prevozi narkotike.

Dok se patrolni čamac približavao čamcu u kojem su bili osumnjičeni, udario je u bok, zbog čega su policajci pali u more.

Patrolni čamac bio je "izvan kontorle" i kružio oko njih, dovodeći živote policajaca u opasnost, saopćile su vlasti.

Iz policijskog helikoptera, koji je letjeo iznad mjesta nesreće, megafonom su pozvali četiri osobe na drugom čamcu da pomognu unesrećenima, te su krijumčari droge izvukli policajce na sigurno.

- Posada helikoptera zračne jedinice Malaga, nakon što je shvatila neposrednu opasnost po policajce, zahtijevala je od putnika drugog čamca da im pomogne, te su ih oni spasili i na kraju su svi bili nepovrijeđeni - navodi se u policijskom saopćenju.

Osumnjičeni trgovci drogom nisu pošteđeni nakon ove geste - četiri osobe koje su bile na čamcu uhapšene su, a policajci su pronašli više od tri tone hašiša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.