VEZANI TEKST - Nesreća u Tuzli: Sedmero povrijeđenih, od toga pet teško, vatrogasci ih vadili iz smrskanih automobila

- U UKC-u Tuzla, hospitalizirano je pet pacijenata sa politraumom i teškim tjelesnim povredama. Ð. D. (21) ima povrede glave, operiran je i priključen na respirator. M. V. (20) ima povrede glave, grudnog koša i kičme, operiran je i priključen na respirator. Pacijentica G. M. (26) ima povrede vratne kičme i gornjih ekstremiteta, samostalno diše, a planiran je operativni zahvat. D. A. (27) ima povrede grudnog koša, kičme i abdomena i trenutno je u toku operativni zahvat. M. R. (37) ima povredu glave, kičme i abdomena, samostalno diše i planiran je operativni zahvat - navela je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

Podsjećamo, u ulici 18. hrvatske brigade, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva automobila, "toyota" i "mercedes". Povrijeđeno je sedam osoba, od čega je pet zadobilo teške tjelesne povrede, a još dvoje je primljeno na UKC sa lakšim povredama.

- M. E. (22) je pacijent koji je hospitaliziran na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan je i komunikativan, a u toku je dodatna dijagnostika. Pacijent M. K. (21), obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju te otpušten na kućno liječenje - dodala je Aščerić-Mujedinović.