open-navfaktor-logo
search
Bosanska Gradiška
Nakon strahovitog udesa: Osamnaestogodišnji vozač "BMW-a" na aparatima
Nesreća u kojoj je mladić povrijeđen dogodila se nešto prije 18 sati, a on je, prema riječima očevidaca, vozeći "BMW" preticao na cesti te je podletio pod autobus
23.11.2018. u 12:06
get url
text

Osamnaestogodišnji Mladen Doveden koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć godila u mjestu Dubrave u Bosanskoj Gradišci u teškom je stanju te je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju.

Kako nam je potvrđeno iz KC Banja Luka, on je smješten na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje.  Prema riječima dr Edite Grbavac, pacijent je primljen u politraumatizovanom stanju.  

- Pacijent je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenih stanjem su krajnje neizvjesne - kazala je Grabavac.

Nesreća u kojoj je mladić povrijeđen dogodila se nešto prije 18 sati, a Doveden je u tom momentu bio za volanom "BMW-a".

U nesreći su učestvovali i Miroslav Drljević (54) iz Slovenije koji je upravljao autobusom "setra" te Veroljub Vilendečić koji je bio za volanom "audija" (58). U nesreći je oštećen i parkirani automobil "passat".

Kako se moglo čuti sinoć na mjestu nesreće, Doveden je vozeći "BMW" preticao na cesti te je podletio pod autobus.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.