open-navfaktor-logo
search
Istraga u toku
Nakon što su zaraženi pobjegli iz banjalučke bolnice: Sina policija čuvala u kući, majka vraćena na liječenje
Banjalučanin David R. koji je sa majkom Draganom R. krajem marta pobjegao sa banjalučke Klinike za infektivne bolesti, gdje su bili smješteni jer su inficirani koronavirusom, period izolacije proveo je u svojoj kući uz policijsko obezbjeđenje. Njegova majka je, međutim, vraćena u bolnicu.
14.04.2020. u 16:36
get url
text

Kao što smo ranije pisali, on je prvo bio smješten u karantin u banjalučkom Studentskom dom, ali se nakon kratkog vremena počeo žaliti da će skočiti sa petog sprata zgrade zato što je nezadovoljan uslovima smještaja.

Nakon toga on i majka su smješteni u Kliniku za infektivne bolesti, da bi radnik obezbjeđenja ubrzo prijavio policiji da su oboje pobjegli, te ih je policija pronašla u kući u banjalučkom naselju Lauš.

Kako je za Faktor potvrđeno u PU Banja Luka, policajci Policijske stanice Lauš pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, provode istragu protiv majke i sina zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- Oni su se 26. marta ove godine oko 21 sat samovoljno udaljili sa Кlinike za infektivne bolesti, nakon što je utvrđeno da su zaraženi virusom korona, te se uputili na adresu gdje su privremeno nastanjeni – istakli su u banjalučkoj policiji.

Dodaju da nijedno od njih nije hapšeno jer su nakon bijega otišli u porodičnu kuću koja je u njihovom vlasništvu i koju nisu napuštali.

Zdravstveni radnici su uz pomoć policije majku Draganu R. naknadno vratili na kliniku, dok je David R. ostao u kući uz nadzor policije, a kako bi se spriječio njegov kontakt sa drugima ili eventualni ponovni bijeg.

- Po kompletiranju, predmet će biti proslijeđen Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka u nadležnost i radi daljeg postupanja – saopćili su iz banjalučke policije.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.