open-navfaktor-logo
search
Šutirao mačku
Nakon što je šokirao javnost: Zouma igrao u prvih 11, trener West Hama branio svoju odluku
Kurt Zouma, fudbaler West Hama, šokirao je javnost nakon što je objavljen video u kojem šutira svoju mačku.
09.02.2022. u 17:15
get url
text

On je snimljen kako udara svog kućnog ljubimca u luksuznoj vili vrijednoj dva miliona funti, a video koji je zgrozio javnost snimio je njegov brat.

Osim što je šutirao ljubimca, na snimku se vidi kako Zouma u jednom trenutku jako šamara svog ljubimca pred djetetom, te kako na mačku baca cipele.

VEZANI TEKST - Zouma šutirao mačku, prijeti mu zatvor zbog brutalnosti prema životinjama

Ova snimka je zgrozila javnost, a javile su se i organizacije za zaštitu životinja koje su zatražile hitne sankcije za francuskog fudbalera.

Francuski stoper se izvinio zbog tog postupka nazvavši ga izoliranim incidentom, a trener David Moyes uvrstio ga je u prvih 11 u sinoćnjoj utakmici u kojoj je West Ham slavio sa 1:0 protiv Watforda.

I sam Moyes se našao na udaru javnosti, međutim on je branio svoju odluku da Zoumu ubaci od prve minute na teren:

- Kao što sam rekao ranije, a sad ću se samo ponoviti. Potpuno sam bio razočaran sa tim što sam vidio i što je izrečeno. Sve u svemu, moj posao je bio pronaći način za pobjedu West Hama. Naravno da će biti ljudi koji su razočarani s tim i to potpuno razumijem - rekao je Moyes, te dodao da on brine samo o fudbalskim stvarima, dok je zadatak kluba da brine o svemu ostalom.

Mnogi navijači su sinoć zamjerili Zoumi ponašanje, a tome su svjedočili zvižduci domaćih navijača svaki put kad bi primio loptu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.