open-navfaktor-logo
search
Skupština
Nakon što je saslušao Krivokapića, Đukanović poručio: Program mandatara zasnovan na predrasudama
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je program mandatara Zdravka Krivokapića zasnovan na predrasudama.
02.12.2020. u 16:31
get url
text

Mandatar za novi sastav Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić danas je u Skupštini Crne Gore predstavio program Vlade, a sjednici je prisustvovao i Đukanović. Predsjednik Crne Gore odbacio je navode Krivokapića da su prethodne vlade radile loše.

- Svakoj vladi treba suditi na osnovu onoga što će uraditi. Osnovni utisak mi je da je program zasnovan na polemičkim tezama na osnovu predrasuda. To nije dobro polazište. Bilo je mudrije sačekati kritike nakon što se upoznate sa stvarnim stanjima u resorima - kazao je Đukanović.

On je odbacio navode mandatara da je nova većina formirana nakon parlamentarnih izbora koji su obilovali neregularnostima i zloupotrebama odlazeće vlasti. Đukanović je kazao da se ne slaže sa Krivokapićevom ocjenom su se 30. avgusta dogodili prvi demokratski izbori.

- Sve dosadašnje izbore pratila je međunarodna zajednica. Neće biti da je Crna Gora sa deficitom demokratije ostvarila sve rezultate. Nije moguće govoriti o Crnoj Gori kao sprženoj ekonomiji. Teško se može odoljeti utisku da je riječ o ozbiljnim predrasudama - rekao je Đukanović.

Predsjednik Crne Gore je kazao i da su odnosi te države sa Srbijom na nivou kao sa ostalim državama. Komentarišući odluku Vlade Crne Gore da protjera ambasadora Srbije Vladimira Božovića, Đukanović je kazao da je ambasador ispunio sve uslove za takvu odluku.

Na pitanje hoće li ostati predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) nakon vanrednog kongresa u januaru, Đukanović je rekao: "Otom, potom".
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.