open-navfaktor-logo
search
Nema predaje
Nakon što je otkazana sezona u Francuskoj: Predsjednik otkrio gdje će PSG igrati Ligu prvaka
Nasser Al-Khelaifi, predsjednik Paris Saint-Germaina, nakon odluke o prekidu sezone u francuskoj Ligue 1, izjavio je da žele završiti takmičenje u Ligi prvaka, čak i ako to znači da će igrati u inostranstvu.
29.04.2020. u 08:08
get url
text

Vlada Francuske jučer je saopćila da nijedan sportski događaj neće biti održan u toj zemlji barem do septembra zbog pandemije novog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA). To znači da ne postoje šanse da se sezona Ligue 1 privede kraju na terenu, tako da će rukovodstvo Lige profesionalnih fudbalera (LPF) morati da odlučiti da li će biti proglašen prvak, ko će predstavljati zemlju u evropskim kupovoma, kao i da li će biti ispadanja iz elite.

Postoji još komplikovanije pitanje, a tiče se PSG-a i Olympique Lyona koji su i dalje u Ligi prvaka, a to takmičenje bi se, prema najavi UEFA-e, moglo nastaviti u augustu.

- Poštujemo odluku Vlade Francuske. U dogovoru s UEFA-om, namjeravamo da učestvujemo u posljednjoj fazi ovosezonske Lige prvaka u vrijeme i na mjestu gdje će se igrati. Ako nije moguće igrati u Francuskoj, igrat ćemo naše utakmice u inostranstvu s uvjerenjem da ćemo našim igračima i cijelom osoblju osigurati najbolje moguće zdravstvene uvjete - rekao je Al Khelaifi za francuske medije.

Lyon je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na domaćem terenu pobijedio Juventus rezultatom 1:0, a revanš koji se trebao igrati 17. marta je otkazan zbog globalne pandemije novog koronavirusa. PSG je imao sreće da je uspio odigrati oba susreta osmine finala protiv Borussije Dortmund. Nakon poraza u Njemačkoj rezultatom 1:2, Sveci su u revanšu pred praznim tribinama Parka prinčeva slavili s 2:0 i plasirali se u četvrtfinale.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.