open-navfaktor-logo
search
Adria Tour otkazan
Nakon što je Dimitrov objavio da je pozitivan na COVID-19: Teniseri testirani na parkingu, ne i Đoković
Nakon što je u nedjelju navečer bugarski teniser Grigor Dimitrov putem društvenih mreža objavio da je pozitivan na koronavirus, brojne teniske zvijezde koje su učestvovale na Adria Touru u Zadru testirane su na koronavirus.
22.06.2020. u 07:41
get url
text

Testiranje je obavljeno na prakingu ispred zgrade Zavoda za javno zdravstvo u Zadru, no zanimljivo je da među teniserima koji su testirani nije bilo organizatora Adria Toura i prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića.

VEZANI TEKST - Otpada li Banja Luka: Dimitrov pozitivan na koronavirus, "partijao" sa Đokovićem i Džumhurom

Finale Adria Toura u kojem su snage trebali odmjeriti upravo Đoković i Andrey Rublev otkazano neposredno pred sami početak ovog meča.

Među igračima koji su testirani našli su se Marin Čilić, Borna Ćorić i Alexander Zverev, ali i prijatelji i ljudi koji su bili dio Adria Toura, a koji su bili u kontaktu sa teniserima.

Novak Đoković se nije testirao, a srbijanski mediji pišu kako će to vjerovatno učiniti tek u Beogradu.

- Novak nije osjetio nikakve simptome i nije otišao na testiranje, vraća se kući u Beograd i kad dođe, javit će se epidemiologu i postupit će po preporukama ljekarske službe. Kada je riječ o Banjoj Luci, odluka će biti donesena narednih dana - rečeno je iz organizacije Adria Toura, prenosi Telegraf.rs.

Na Adria Touru koji je igran u Beogradu nastupio je i naš Damir Džumhur, koji je bio u kontaktu sa Grigorom, a u sklopu ovog Toura 5. jula se trebao igrati i egzibicioni meč između Damira Džumhura i Novaka Đokovića u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.