O tome je javnost upoznala putem Facebooka, a u objavi je navela kako traži zaštitu jer smatra da joj je ugrožena sigurnost jer je, kako je navela, Zahiragić "njeno ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč". 

- Zastupnik Zahiragić umjesto imena širi laži, provocira ljude i preko tri Facebook profila svojom nasilnom porukom huška na nasilje - navela je ona.

Zahiragić je danas za Faktor kazao da ga još niko iz policije nije kontaktirao vezano za tu prijavu.

- Ukoliko dobijem poziv od policije, naravno da ću se odazvati - kratko nam je kazao Zahiragić.

On je ranije prokomentirao da nikada nikome, a pogotovo Jasmili Žbanić, nije upućivao nikakve prijetnje.

VEZANI TEKST - Žbanić prijavila policiji prijetnje sa Zahiragićevog Facebook profila, on joj odgovorio

- Kada su komentari na mom postu u pitanju, trudim se da sve one koji sadrže prijetnje i uvrede, bilo meni ili nekome trećem, uklonim, naravno ne uspijem stići ni pročitati svaki, ne uspiju to ni portali koji imaju zaposlenike i kojima je to osnovna djelatnost - naveo je Zahiragić.

Poslali smo upit MUP-u Kantona Sarajevo o tome šta je policija poduzela u vezi s ovom prijavom, da li je neko eventualno ispitan, saslušan, vrše li se neke provjere i slično, ali do zaključenja ovog teksta odgovor nismo dobili. 

Post Harisa Zahiragića na Facebooku zbog kojeg ga je Žbanić prijavila nastao je kao reakcija na to što je Žbanić nekoliko dana ranije, nakon što je banjalučki sociolog Srđan Puhalo pokrenuo tu priču, tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu.

To je izazvalo različite, uglavnom burne reakcije u bh. javnosti.