VEZANI TEKST - Beus odgovorio Hadžihafizbegoviću: Jeftini populizam, samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje

Hadžihafizbegović je podnio neopozivu ostavku zbog stavova o ratnim zločincima Sanje Vlaisavljević, federalne ministrice za kulturu i sport.

- Ovim pisanim aktom podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a u vezi sa skandaloznom i anticivilizacijskom izjavom nove federalne ministrice kulture i sporta, izvjesne Sanje Vlaisavljević koja rehabilitira svojim medijskim nastupima egzekutora nevinih ljudi i masovnog zločinca Darija Kordića, koji je počinio lokalni genocid nad civilima mjesta Ahmići u srednjoj Bosni. Dotični ubica staraca i djece osuđen je u haškom tribunal za težak ratni zločin.

Moji svjetonazori, moj odgoj i etika u suprotnosti su sa stavom ministrice Sanje Vlaisavljević, te ovom ostavkom završavam svoj mandat u Upravnom odboru fonda koji je pod ingerencijom Ministarstarstva dotične ministrice.

VEZANI TEKST - Hadžihafizbegović: Izjava Vlaisavljević kako masovnog ubicu iz Ahmića treba rehabilitirati je za policijsko privođenje

Molim da se moja ostavka u pisanoj formi i u cjelini objavi na web stranici Fonda za kinematografiju - napisao je Emir u ostavci koja je na Faktorovu adresu stigla iz Fondacije za kinematografiju. 

U mailu je stigla i prepiska Hadžihafizbegovića sa Beusom koju možete pogledati na fotografiji. 

Povodom pismene ostavke Emira Hadžihafizbegovića, naknadno se oglasio i Beus.

- Kao što mi je u viber poruci od 11. maja i najavio, kolega iz UO Fonda za kinematografiju Federacije Bosne i Hercegovine, Emir Hadžihafizbegović je 15. maja pismeno dostavio svoju ostavku Upravnom odboru. U skladu sa zakonom Upravni odbor je ostavku proslijedio nadležnom tijelu na daljnje  postupanje.

Kao Upravni odbor želimo da se zahvalimo našem kolegi na dosadašnjem višegodišnjem angažmanu i predanom radu u Upravnom odboru. Veselimo se njegovim novim ulogama i želimo mu mnogo novih uspjeha - napisao je Beus.