Nedjelja, 01.10.2023.
Počela borba za imenovanje novog direktora Sarajevogasa

Nakon smjene Glamoč: Poznato ko će biti novi direktor Sarajevogasa

Kako su nam rekli u Sarajevogasu, Vlada želi imenovati novog direktora Sarajevogasa koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa Sarajevogasom. Navodno, priprema se imenovanje Sejfe Ušanovića, diplomiranog ekonomiste

Smjena direktorice Sarajevogasa Nihade Glamoč pripremala se od formiranja nove Vlade Kantona Sarajevo. Radnici Javnog komunalnog preduzeća Sarajevogas upozoravali su Vladu da to ne čini jer dolaskom direktorice Glamoč Sarajevogas je dobro poslovao i razvijao se.

Pismo sa potpisima radnika poslali su u augustu ove godine, a sada su isto pismo ponovo proslijedili jer se pokazalo da je novoj Vladi važno samo da smijeni direktoricu, bez obzira na uspješne rezultate u poslovanju.

Kako su nam rekli u Sarajevogasu, Vlada želi imenovati novog direktora Sarajevogasa koji nema nikakvih dodirnih tačaka sa Sarajevogasom. Navodno, priprema se imenovanje Sejfe Ušanovića, diplomiranog ekonomiste.

Tokom karijere radio je u Privrednoj banci d.d. Sarajevo, rukovodilac filijale, Raiffeisen osiguranje – Uniqa osiguranje d.d. Sarajevo, direktor razvoja mreže, F-Autocentar d.o.o. Sarajevo, izvršni direktor sektora ulja i maziva, član Uprave društva Sarajevo-osiguranje – direktor podružnice životnih osiguranja, a u Sarajevo-osiguranju d.d. Sarajevo na poziciji direktora za informatiku i razvoj.

Predsjednik je Nadzornog odbora Zatvoreni investicijski fond sa javnom ponudom EUROFOND-1 d.d. Sarajevo. Bio je i član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH. Prema dogovoru vladajuće šestorke, SDP će imenovati direktora Sarajevogasa, odnosno to je tražio SDP-ov član Damir Nikšić, da on imenuje bar jednog direktora.

Da li je ovo prijedlog SDP-a, odnosno Damira Nikšića, još se nagađa.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh