open-navfaktor-logo
search
Smanjeni zračni napadi
Nakon sedmica provedenih u skloništima, stanovnici Kijeva izašli u šetnju
Nakon što je splasnuo intenzitet ruskih zračnih napada na Kijev, mnogi građani su danas izašli u šetnju ili se automobilom provozali ulicama glavnog grada ratom pogođene Ukrajine, javlja Anadolija.
27.03.2022. u 22:56
get url
text

Nakon što su prethodne dane provodili u skloništima i nisu mogli na ulice zbog policijskog sata, Kijevljani su nedjeljno popodne iskoristili da izađu u šetnju jer su ruski zračni napadi znatno smanjeni u protekla četiri dana.

Kijevljanka Elja prošetala je pse u centru grada i kazala da se manje čuju sirene za uzbunu, a da ukrajinski vojnici motre na situaciju kako bi se građani osjećali sigurnim.

 

Petro Stetsijak je također izašao u šetnju i kaže da je svjestan da rat i dalje traje u cijeloj Ukrajini.

Uposlenica brazilske ambasade Oksana Bataceva nije napustila svoj rodni Kijev i sretna je što je situacija nešto mirnija ovog vikenda.

- Ne čuju se više tako često ni sirene za uzbunu. Nekoliko dana nema ni snažnih eksplozija. Čini se da je mirnije - kazala je Baltaceva.

I Jelena Lamanova kaže da joj je dosta skloništa i da je morala izaći u šetnju.

 

- Hrabra sam žena. Prvi dani rata su bili izuzetno teški jer se nismo nadali tome. Sada smo se prilagodili situaciji i raduje me što je danas bolje. Želimo se vratiti na posao. Pomagali smo vojsci, ali vrijeme je da počnemo razmišljati i o poslu - istakla je Lamanova.

Kijevljanin Kiril je u društvu supruge rekreativno trčao ulicama grada. Kazao je da se noću čuju zvuci oružja, ali da je danju mirnije i da se ljudi moraju vratiti normalnom životu koliko je to moguće.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.