open-navfaktor-logo
search
Prijemi
Nakon sastanka s Putinom: Khabib kod čečenskog vođe
Nurmagomedov je nastavio svoju turneju po Rusiji, te je posjetio Grozny, gdje je bio poseban gost čečenskog vođe Ramazana Kadyrova
13.10.2018. u 18:11
get url
text

Khabib Nurmagomedov prvo je tema u svijetu borilaških vještina nakon spektakla u Las Vegasu i pobjede protiv kontrovernog Irca Conora McGregora.

Nakon osvojene UFC titule, on je na sjajan način dočekan na stadionu Anžija, a nedavno je imao i prijem kod predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Nurmagomedov je nastavio svoju turneju po Rusiji, te je posjetio Grozny, gdje je bio poseban gost čečenskog vođe Ramazana Kadyrova. Proglašen je za počasnog građanina te ruske oblasit.

- Veliko hvala Ramzanu i cijeloj Čečeniji. Ne mogu riječima opisati koliko sam vam zahvalan i slavimo Boga koji nas je putem religije učinio braćom. Hvala na krasnom poklonu te na poštovanju koje mi pružate - rekao je UFC-ov prvak lake kategorije, koji je ovu posjetu iskorisio za druženje s fanovima.

Inače, Ramazan Kadyrov vrijedi za političara koji je doveo mir u Čečeniju, nakon pakta s Vladimirom Putinom. Za zapadne medije je kontroverzni političar, diktator i negativac. U islamskom dijelu Rusije ima izuzetno poštovanje. Vlast je naslijedio od svog pokojnog oca Akhmata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.