open-navfaktor-logo
search
Doktori van pogona
Nakon sastanka 19. marta: Krizni štab Zagrebačke županije u samoizolaciji
Direktor Doma zdravlja Zagrebačke županije, dr. Većeslav Bergman, pozitivan je na koronavirus, a u samoizolaciji je sada i veći dio Kriznog štaba te županije, koji je s njim bio u kontaktu.
30.03.2020. u 16:48
get url
text

 Dakle, štab je trenutno obezglavljen, i tek se čeka hoće li još neko biti pozitivan na virus.

Istodobno, i područje Vinkovaca je u velikim problemima, jer je na koronu pozitivan zamjenik direktora tamošnjeg doma zdravlja, dr. Božidar Golubović, a ukupno je deset ljekara porodične medicine s područja Vinkovaca van pogona.

Problemi u Zagrebačkoj županiji nisu samo u ovom spomenutom dijelu, većs terena stižu informacije da je i cijela Zdravstvena stanica Križ nadomak Ivanića van pogona, svi ljekari i sestre, zbog neodgovornog zaraženog pacijenta koji je dolazio u zdravstvenu stanicu. Dakle, cijela Općina Križ sada je bez primarne zdravstvene zaštite.

Krizni štab Zagrebačke županije završio je u samoizolaciji nakon sastanka održanog 19. marta, koji, po savjetima epidemiologa nije ni trebao biti održan. Na njemu je bio i dr. Bergman, kojeg nismo bili u mogućnosti kontaktirati, s obzirom da je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, i spada u najrizičniju grupu pacijenata. Zašto je sastanak održan, i ko je na njemu inzistirao, upitali smo i župana Stjepana Kožića, koji nam je rekao da kao onkološki bolesnik radi od kuće i nije upućen u sva zbivanja, objavio je portal 24sata.hr. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.