open-navfaktor-logo
search
PU Banja Luka
Nakon samoubistva mladića iz Laktaša uhapšen i osumnjičeni za dijeljenje spornog snimka
Veljko Trišić (44) radnik benzinske pumpe i Dražen Kudra (30) iz Laktaša uhapšeni su zbog snimka na kojem se nalazi Mladen Dulić (22) iz Laktaša koji se ubio u petak.
30.10.2022. u 13:30
get url
text

Policija tereti Trišića da je sačinio sporni snimak, a Kudru da ga je dijelio na društvenim mrežama, saznaju Nezavisne.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopćili da su uhapsili V. T. i D. K. iz Laktaša zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteno fotografisanje.

VEZANI TEKST - Otpušten radnik pumpe koji je ismijavao mladića iz Laktaša

- U toku je kriminalistička obrada navedenih osoba. Sve mjere i radnje preduzimaju se uz saglasnost i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se nakon kompletiranja i dokumenotvanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv navedenih osoba dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz PU Banjaluka.

Nakon ispitivanja će osumnjičeni, kako saznaju Nezavisne, biti pušteni na slobodu.

Snimak je ranije objavljen na društvenim mrežama i postao je predmet ismijavanja. Na snimku se vidi Trišić koji ismijava mladića dok ovaj popunjava prijavu za posao na pumpi. Mladić je, kako se navodi, počinio samoubistvo zbog ismijavanja i pritisaka pošto je snimak dospio na društvene mreže. Trišića je nakon tragedije vlasnik pumpe otpustio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.