open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Nakon remija s Akhmatom Osim otkrio nedostatke u igri svojih izabranika
Ekipa Željezničara remizirala je sa ruskim Akhmatom 2:2, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.
05.02.2020. u 21:04
get url
text

– Uvjeti su bili jako teški i zadovoljni smo što se utakmica odigrala, neke stvari su se mogle vidjeti. Niko se nije povrijedio zahvaljujući objema ekipa koje su bile mirne i pored lošeg sudije koji nije bio dorastao - kazao je Osim nakon utakmice, te dodao:

- Zadovoljni smo pristupom ekipe koja je igrala prvih 65 minuta, to je naša ekipa koja je malo slabija, ali i ekipa koja se danas trudila, pokušala biti ozbiljna, igrali su protiv vjetra i ekipe Akhmata koja je bolja od njih. S druge strane zadovoljni smo i igrom ekipe koja je završila utakmicu i oni su pokazali zašto su prva ekipa. Uzeli su kontrolu utakmice, dali golove, imali mnogo šansi za mali vremenski period.

Osim je otkrio i one stvari s kojima nije bilo zadovoljan u duelu protiv dvanaestoplasirane ekipe ruske Premier lige.

- Nismo zadovoljni što nismo pobijedili, jer kombinovana ekipa Akhmata igrala je protiv naše dvije ekipe i trebali smo pobijediti. Prelako primamo golove, oba gola smo primili iz grešaka koje je lako izbjeći. S druge strane ne dajemo golove iz situacija iz kojih trebamo. Utakmice koje imaš pod kontrolom, a ne pobijediš daju ne tako dobar znak - rekao je Osim na kraju izjave za zvaničnu klupsku stranicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.