open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Nakon remija na Pecari: Musemić i Karačić nezadovoljni podjelom bodova
U 30. kolu Premijer lige BiH na Pecari Široki Brijeg i Tuzla City odigrali su bez pogodaka 0:0, a takav je ishod najrealniji, ustvrdio je trener Tuzlaka Husref Musemić.
12.05.2021. u 21:24
get url
text
get url
text

- Mislim da smo loše otvorili utakmicu, prvih dvadesetak minuta Široki je imao posjed bez nekih velikih prilika. Poslije toga smo se konsolidovali i djelovali dosta dobro. Imali smo u drugom poluvremenu svoje dvije ili tri prilike, ali u nekom posljednjem dodiru nismo napravili ništa konkretno. Široki Brijeg je na kraju imao nekoliko izglednih prilika, ali kad se sve sabere možda je ovo najrealniji rezultat - prokomentarisao je utakmicu Musemić.

Dodao je kako nije nezadovoljan igrom svoje ekipe, iako jedan osvojen bod ne znači puno njegovom timu.

Musemić se osvrnuo i na učinak Tuzla Cityja u dosadašnjem dijelu prvenstva, kao i na preostala tri kola do kraja sezone:

- Mislim da smo mi možda trebali imati koji bod više, ali to je fudbal i nikad ne možete predvidjeti gdje možete uzeti bodove. Mi ćemo do kraja pokušati odigrati što je moguće kvalitetnije i pokušati sve pobijediti. To će nam dati sliku na koga od igrača možemo računati u sljedećoj sezoni da napravimo ekipu koja može učiniti nešto više.

Trener Širokobriježana Toni Karačić istaknuo je kako nije zadovoljan ostvarenim na današnjoj utakmici.

- Na kraju je realan rezultat. Mi smo u ovoj utakmici željeli pobjedu. U prvom poluvremenu smo imali posjed, ali uz samo jednu priliku. Drugo poluvrijeme ekipa Tuzla Citya je kvalitetnije stajala na terenu i sigurno da je zbog toga bilo dosta izjednačeno. Na kraju smo dvije izgledne situacije za pogodak, ali nismo ih iskoristili. Evidentno je da jedna i druga ekipa, bar u energetskom dijelu, nisu imale visoki ritam. Iskreno nisam zadovoljan bodom - naglasio je Karačić.

Po njegovim riječima, Široki Brijeg propustio je danas priliku da s tri nova boda napravi dodatni korak ka pozicijama koje vode u evropska takmičenja.

- Mi ćemo se boriti do kraja i mislim da smo s pravom na ovoj poziciji. Istina je da smo danas imali priliku da napravimo jedan dobar korak, ali nismo to učinili. Sada idemo gore igrati protiv Slobode koja igra dosta dobro. Pripremit ćemo se i pokušati odigrati kvalitetno kako bi osvojili bodove - zaključio je Karačić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.