open-navfaktor-logo
search
Prvo ime Zmajica
Nakon rekorda protiv Francuske: FIBA osmislila dva nadimka za Jonquel Jones
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas i sutra će odmarati i puniti baterije za subotnji duel protiv Švedske u borbi za što bolji plasman na Eurobasketu.
24.06.2021. u 15:49
get url
text

Susret sa Šveđankama od velike je važnosti za ekipu Gorana Loje žele li zaigrati na Svjetskom prvenstvu.

VEZANI TEKST - Fenomenalna Jones u idealnoj petorci četvrtfinala Eurobasketa

Zmajice su jučer poražene od favorizovane Francuske rezultatm 80:67, a prvo ime susreta bila je bh. reprezentativka Jonquel Jones. Djevojka rođena na Bahamima utakmicu je završila sa 29 poena i 24 skoka, što je novi rekord po broju uhvaćenih lopti na jednoj utakmici Evropskom prvenstvu.

Ovaj monster double-double, kako ga često znaju reći za učinak koji je imala Jones, donio joj je i mjesto u idealnom timu petog dana takmičenja na EP-u, ali i nekoliko pohvala od strane administratora koji brinu od FIBA-inim profilima na društvenim mrežama, koje su pretvorili u dva nadimka.

- Jonquel Jones, prvo je njeno ime, a onda rušiteljica rekorda i majka Zmajeva (Zmajica op.a) - napisala je FIBA na zvaničnoj stranici Eurobasketa za košarkašice.

- JJ je srušila rekord prema broju skokova na Evropskom prvenstvu u nastupu kakav se ne pamtim godinama - dodali su iz FIBA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.