open-navfaktor-logo
search
Akcija Tebra
Nakon pronalaska 300 kila skanka: Zatražen pritvor za Miloševića, drugi osumnjičeni još u bjekstvu
Milošević se u petak predao pripadnicima SIPA-e u Istočnom Sarajevu, nakon što su dva dana ranije u akciji "Tebra" u Gabela Polju, pripadnici te policijske agencije pronašli i oduzeli 300 kilograma skanka
28.10.2019. u 14:36
get url
text

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Vinka Miloševića, rođenog 1960. godine u Metkoviću, Hrvatska, potvrđeno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Milošević se u petak predao pripadnicima SIPA-e u Istočnom Sarajevu, nakon što su dva dana ranije u akciji "Tebra" u Gabela Polju, pripadnici te policijske agencije pronašli i oduzeli 300 kilograma skanka.

Nakon ove akcije, podsjetimo, iz SIPA-e je saopćeno da se traga za dvije osobe, koje su se nakon upada specijalaca SIPA-e udaljile sa mjesta događaja.

Milošević se u međuvremenu predao, dok se za drugim osumnjičenim i dalje traga.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH zbog osnova sumnje da je od početka godine pa do 23. oktobra 2019. godine, u sastavu organizovane grupe ljudi učestvovao u krijumčarenju, distribuciji i prodaji narkotika, te je osumnjičen za izvršenje krivičnog djela neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 2. KZ-a BiH. Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja - navodi se u saopćenju državnog Tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.