open-navfaktor-logo
search
Saopćenje Saveza
Nakon presude CAS-a: Željo mora platiti troškove obeštećenja Fudbalskom savezu BiH
Ovom odlukom CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova FSBiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika
31.10.2019. u 18:21
get url
text

U Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je stigla pismena potvrda presude Arbitražnog tribunala za sport u Lozani po tužbi FK Željezničar na odluku Drugostepene komisije za licenciranje FSBiH i neizdavanje licence ovom klubu za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020.

U proteklom periodu javnost je bila upoznata o ovom slučaju, te je obaveza Administracije FSBiH da nakon presude, obavijesti javnost o konačnoj odluci Arbitražnog tribunala za sport, poručili su iz Saveza.

- Ovom odlukom Arbitražni tribunal za sport iz Lozane odbija tužbu protiv N/FSBiH koju je FK Željezničar uložio dana 18. juna 2019. godine na odluku Drugostepene komisije za licenciranje kubova FSBiH od dana 27. maja 2019. godine, te istu potvrđuje u cijelosti. FK Željezničar iz Sarajeva je nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova FSBiH o neizdavanju licence ovom klubu za učešće u UEFA takmičenju u sezoni 2019/2020 uložio žalbu na njihovu odluku, a Drugostepena komisija za licenciranje klubova FSBiH je u cijelosti potvrdila odluku provostepenog organa za licenciranje klubova u ovom predmetu. Žalba FK Željezničar je odbijena, a klubu nije izdata licenca za UEFA takmičenje u sezoni 2019/2020.

Na osnovu odluke Arbitražnog tribunala za sport FK Željezničar je dužan platiti troškove arbitražnog postupka, uključujući troškove obeštećenja FSBiH i ostale troškove nastale tokom samog postupka u Lozani.

Ovom odlukom CAS je potvrdio ispravnost rada Administracije za licenciranje klubova FSBiH, te poštovanje svih relevantnih propisa i pravilnika FSBiH - piše u saopćenju objavljenom na zvaničnoj stranici FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.