open-navfaktor-logo
search
Nova blamaža
Nakon prespavane noći na Grbavici se ništa nije promijenilo
Uprkos novoj blamaži, koja je podijelila i navijače, u klubu sa Grbavice kažu kako se ništa nije promijenilo kada je riječ o podršci aktuelnom treneru
12.11.2018. u 13:44
get url
text

Još jedno veliko razočaranje fudbaleri Željezničara priredili su svojim navijačima. U meču 17. kola Premijer lige BiH izabranici Milomira Odovića upisali su treći uzastopni poraz, a puni plijen sa Grbavice ovoga puta odnijela je ekipa Tuzla Cityja.

Tako se u Zvorničkoj 27 nastavila rasprodaja bodova u domaćim susretima sa timova iz donjeg doma premijerligaške tabele. Od maksimalnih 12 bodova u domaćim duelim protiv četiri posljednjeplasirana tima PLBiH, Plavi su osvojili samo jedan (remi sa Krupom, op.a).

U izjavi nakon petog ovosezonskog poraza šef stručnog štaba Milomir Odović nije želio uopće govoriti o utakmici s Krupom, koja slijedi nakon reprezentativne pauze. Popularni Oda kazao je kako "će sve vidjeti dok prespava", što je mnoge navelo na razmišljanje kako bi aktuelni šef uskoro mogao postati bivši.

Uprkos novoj blamaži, koja je podijelila i navijače, u klubu sa Grbavice kažu kako se ništa nije promijenilo kada je riječ o podršci aktuelnom treneru.

- Ništa se nije promijenilo u odnosu na posljednje saopćenje kojim je data podrška šefu stručnog štaba - kazali su nam iz kluba, aludirajući na odluke sa posljednje sjednice Upravnog odbora FK Željezničar održane 29. oktobra ove godine.

U istom saopćenju kluba, tada je navedeno kako će Zajku Zebu i Elvisa Karića u stručni štabu zamijeniti Ismet Štilić i Irfan Fejzić, dok se Odović odrekao usluga Jovana Blagojevića i Jadranka Bogičevića.

Na Grbavici je bilo burno proteklih sedmica. Uprava je kažnjavala, igrači bojkotovali treninge, pružali loše partije, trener im davao podršku, a potom se pojedinih odricao. Mijenjalo se mnogo toga, ali čini se da je kriza jedina konstanta posljednjih sedmica u Dolini ćupova. Željezničar ne samo da je u krizi rezultata, već je i u evidentnoj krizi igre. Još niko ne preuzima odgovornost što su Plavi poslije 17 kola devet bodova udaljeni od liderske prve pozicije, iste one koja je bila primarni cilj Plavih na startu ove sezone.

Iako smo željeli čuti Odovićevo mišljenje nakon "prespavane noći", iz redova najtrofejnijeg bh. kluba Faktoru je rečeno kako će strateg Plavih danas teško biti dostupan za medijske aktivnosti.

Kriza koja se manifestuje kroz loše igre i rezultate očito ide dublje i dalje od igrača i trenera, a očito da je toga svjestan i dio navijača koji su u nedjelju navečer na Grbavici svojim skandiranjem tražili ostavke uprave FK Željezničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.