open-navfaktor-logo
search
Velika zvijezda
Nakon povratka iz Meke Pogba otkrio zašto je prešao na islam
Nakon što je prošao kroz težak period u životu, Pogba je odlučio proučavati religiju tako što je pratio nekoliko prijatelja koji su se okrenuli vjeri
11.06.2019. u 15:57
get url
text

Francuski fudbalski reprezentativac Paul Pogba nedavno je boravio u Meki gdje je obavio umru, a nakon povratka iz Saudijske Arabije objasnio je zbog čega je primio islam.

Zvijezda Manchester Uniteda kazala je kako se preispitivao mnogo oko nekih stvari prije nego je odlučio primiti islam zahvaljući kojem je pronašao unutrašnji mir.

Nakon što je prošao kroz težak period u životu, Pogba je odlučio proučavati religiju tako što je pratio nekoliko prijatelja koji su se okrenuli vjeri.

Na pitanje tokom The Times' new Life Time podcast, Pogbao je objasnio šta islam znači za njega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Never forget the important things in life ️

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

- Za mene je to sve. To čini da sam zahvalan na svemu - rekao je Francuz, te dodao:

- Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam bio rođen kao musliman, iako je moja majka muslimanka. Odrastao sam s respektom prema svima.

Pogba je rekao jednu jako bitnu stvar.

- Islam nije slika koju svi vide - terorizam... To što čujemo u medijima je nešto sasvim drugo. Islam je nešto prekrasno. Kada ga upoznate, svako može osjetiti da je u spoju s islamom - objasnio je Pogba koji je na umri boravio u društvu Kurta Zoume.

Fudbaler koji je s Francuskom prošog ljeta osvojio Svjetsko prvenstvo otkrio je kako je tačno došlo do toga da primi islam.

- Islam sam spoznao kroz mnogo prijatelja koji su muslimani. Uvijek smo pričali o tome. Često sam se ispitivao o nekim stvarima, a onda sam počeo istraživati. Jednom sam klanjao s mojim prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjećao sam se sjajno. Od toga dana samo sam nastavio praktikovati molitvu. Morate se moliti pet puta dnevno, to je jedna od pet islamskih dužnosti - rekao je poznati francuski fudbaler.

Iz Pogbinih riječi da se zaključiti da je u islamu spoznao sve stvarne vrijednosti vjere.

- Razlog zbog kojeg se molite jeste da molite za oprost i bude zahvalni na svemu što imate, zdravlju i svemu ostalo. To je religija koja je otvorila moja shvatanja i koja me možda čini boljom osobom. Više razmišljate o životu nakon smrti - kazao je Pogba te dodao:

- Ovaj život je test. Baš kao što sam ja ovdje sa vama, iako niste musliman, vi ste normalno ljudsko biće. Čovjek ste i ja vas poštujem zbog onoga što ste, respektujem vašu religiju i boju kože. Islam je ustvari poštovanje ljudskosti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eid Mubarak #eidmubarak

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.