open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Nakon potrage: U Gradačcu uhapšen 23-godišnjak zbog krađe 14 starih automobila
Nakon kriminalističke obrade, koju su obavili pripadnici UPrave policije MUP-a TK, E. B. je uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje
12.06.2019. u 16:49
get url
text

Na području Gradačca, policajci su 10. juna uhapsili E. B. (23), nastanjenog na području Gračanice, za kojim je bilo raspisano nekoliko potraga zbog krađe automobila na području Tuzlanskog kantona, Federacije BiH i Republike Srpske.

Izvršenom kriminalističkom obradom, rasvijetljeno je ukupno sedamnaest krivičnih djela, od čega je 14 krivičnih djela teške krađe automobila starije proizvodnje i to "golf 2", "VW polo", "VW jetta", „VW passat" i "audi 80", dvije teške krađe, odnosno provale u dva automobila iz kojih su otuđeni USB stik i navigacija, kao i krađa mobilnog telefona iz kuće. Radi se o krivičnim djelima počinjenim na području Tuzlanskog kantona u posljednja dva mjeseca, saopćeno je iz MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade, koju su obavili pripadnici UPrave policije MUP-a TK, E.B. je uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.