open-navfaktor-logo
search
Očevim stopama
Nakon potpisa za Cruzeiro, Ronaldinhov sin parafirao još jedan veliki ugovor
Ronaldinhov sin Joao Mendes odlučio je krenuti putem svog oca, a ovaj 14-godišnjak nedavno bio boravio na probi u Cruzeiru
30.05.2019. u 20:18
get url
text

Brazilac Ronaldinho sasvim sigurno je jedan od omiljenijih fudbalera među navijačima i ljubiteljima igre 11 na 11.

Klasični predstavnik fudbala zbog kakvog je cijeli svijet zavolio Brazilce karijeru je završio prije nekoliko godina, a od tada je imao i manjih problema sa zakonom u svojoj domovini zbog neplaćanja poreza.

Ronaldinhov sin Joao Mendes odlučio je krenuti putem svog oca, a ovaj 14-godišnjak nedavno bio boravio na probi u Cruzeiru. Navodno je Ronaldinhov nasljednik odlučio kriti ko mu je otac kako bi ugovor zaslužio svojim fudbalskim kvalitetama.

Upravo one su bile presudne, jer su stručnjaci brazilskog velikana bili oduševljeni i s njim odmah potpisali saradnju. No, šokirani su ostali tek nakon što su saznali da su potpisali ugovor s legendom brazilskog fudbala.

Mendesova karijera počela je na najbolji mogući način, a danas je mladi fudbaler i zvanično postao član Nikeove porodici, čije je njegov otac bio zaštitno lice. Potpisu ugovora prisustvovali su Ronaldinho i ali i Joaova majka Janaina Mendes.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.