Kako je jučer saopćila policija, preminuli su par, njihova 8-godišnja kćerka i suprugina sestra, dok je teško povrijeđeni 15-godišnji sin prebačen u bolnicu. On je životno ugrožen, javljaju švicarski mediji. 

VEZANI TEKST - Drama u Švicarskoj: Pet osoba se bacilo sa sedmog sprata zgrade, jedna je preživjela

Prije samog skoka u smrt, ujutro su na vrata stana ove porodice zakucala dva policajca kako bi ispitali oca o kućnom školovanju jednog djeteta. Iz stana su pitali ko je tamo, a potom su se policajci povukli jer niko nije otvarao vrata. U međuvremenu je svjedok oko 7 sati obavijestio policiju da se pet osoba bacilo sa balkona. Zgrada u centru grada nalazi se gotovo direktno na Ženevskom jezeru, nasuprot poznatog Montreux Casina.

Prema navodima policije, otac ove francuske porodice imao je 40 godina, njegova supruga i njena sestra blizankinja bile su godinu starije. Rečeno je da kćerka ima osam godina. Njihove komšije su izjavile da je porodica živjela u ovom stanu oko tri godine.

Ova porodica za komšije je bila prava zagonetka. 

- Odbijali su ići s nama liftom, nisu nas pozdravljali, nisu htjeli čavrljati, pričati o danu... - rekla je jedna od stanarki.

Druga je rekla da su često odlazili u Francusku, a u ovom švicarskom gradiću boravili su po nekoliko mjeseci.